Nyhed

DN Mariagerfjord og NATURLUPPEN til Økomarked i Hobro.

Det økologiske marked havde 10 års jubilæum og DN Mariagerfjord var med. Det fandt sted fredag d. 20. og lørdag d. 21. oktober i det røde pakhus i Hobro. Omkring 1200 besøgende fandt vej til markedet.

DN Mariagerfjords meget synlige stand, lige midt i markedet, var under hele åbningstiden bemandet med frivillige fra DN Mariagerfjord og de to ProjektFrivillig unge var med hele fredagen. Vi var i kontakt med mange, hvor bl.a. 81 børn (og forældre) benyttede muligheden for at svare på en quiz hvor der var præmier på spil.

De levende bænkebidere kom under lup af mange børn, og snegleræset tiltrak mange. Mere end 50 børn med deres forældre bandt et lille insekthotel, hvorefter de fik trykte vejledninger i at bygge videre derhjemme. Alle børnene fik en lup med, så det er muligt at studere insekterne der flytter ind i hotellerne.

NATURLUPPENs samling af udstoppede vilde, danske dyr blev beundret og aet, og en del fik nogle spændende, små historier med hjem, mens andre kunne fortælle fascinerende historier derhjemmefra.

Den Naturlige Have, Giftfri Have og NaturTjek kunne man også blive klogere på.

Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord takker de mange besøgende for at kikke forbi, og en stor tak til arrangørerne af Økomarkedet for at vi måtte være med.

Fotograf: Henriette Skriver.

Kaj - frivillig i DN Mariagerfjord fortæller om hvordan musvitten bruger hundehår i reden.

Lone - Frivillig i DN Mariagerfjord fortæller om dyrene fra NATURLUPPEN.

Mette - DN Naturguide viser hejren frem.

Far gør quizzen færdig mens lillebror tager musene under lup.

Se mange flere billeder på DN Mariagerfjord Facebook