Nyhed

DN Mariagerfjord har fokus på Biodiversitet

Biodiversitet er det mylder af liv, som findes overalt på kloden, i form af forskellige dyr, planter, svampe, bakterier og alt andet levende. Men den biologiske mangfoldighed af arter og levesteder forsvinder med større hast end nogensinde før. Det sker også her i Danmark, og også i Mariagerfjord Kommune. I bund og grund mangler naturen plads, så hver m2 tæller.

DN Mariagerfjord samarbejder nu med Mariagerfjord Kommune om udformningen af en biodiversitetsstrategi for hele kommunen. Derefter skal strategien implementeres igennem forskellige projekter og tiltag. Det giver naturen en hjælpende hånd, bremser tilbagegangen, og fremmer antallet og udbredelsen af vilde dyre- og plantearter. Andre foreninger og forskellige private aktører i kommunen bliver inviteret til at være med.

Udformningen af strategien er forsinket pga. Covid-19 situationen, men DN Mariagerfjord har allerede lavet en række forslag til kommunen om mulige biodiversitetstiltag. Dokumentet har titlen ”Hver m2 tæller”, og den kan læses her.

DN Mariagerfjord har p.t. tre projekter der støtter biodiversitet. Du kan læser mere om dem her:

DN og kommunen har også et fint samarbejde i gang med Hobro Golfklub, for at øge biodiversiteten på golfbanen.

Kommunen har startet på andre tiltag, som f.eks. et nyt biodiversitetsprojekt - såning af vilde blomster omkring genbrugspladserne, til gavn for vilde bier, sommerfugle og andre insekter. Læs mere om det her.

Hvis DN Mariagerfjords medlemmer kender til andre eksempler på aktiviteter, der er i gang for at fremme biodiversiteten, i private haver, på private jordstykker eller igennem en forening, så vil vi meget gerne høre om dem. Hver m2 tæller for at få mere plads til naturen.

Alan Phipps
Mob.: 61990365
E-mail: ap@dn-mariagerfjord.dk