Nyhed

Naturluppen på inspirationstur

NATURLUPPEN fik i 2018 Mariagerfjord Miljøpris, og med den fulgte 5000 kr. De tre Naturguider Mona, Gitte og Mette brugte beløbet til en inspirationstur til Vestre Hus Naturbørnecenter hos naturvejleder Bjørli Lehrmann, som bl.a. er kendt fra TV2's program 3 dyr, 2 hold, 1 døgn.

I 2018 blev Naturluppen fra Danmarks Naturfredningsforenings Mariagerfjord-afdeling tildelt den lokale miljøpris – Mariagerfjord Miljøpris. Vi havde ønsket os, at de 5000 kr. der fulgte med hæderen skulle bruges på noget, der kunne gøre os til endnu bedre formidlere. I vinterferien d. 14.-15. februar fik vi arrangeret et besøg på Vestre Hus Børnenaturcenter i Allerød hos naturvejleder Bjørli Lehrmann, der er kendt for sin personlige, faglige og lidt skæve tilgang til naturformidling for børn – I kender hende også fra TV2´s program 3 dyr, 2 hold, 1 døgn.

Besøget startede med en travetur i skoven, hvor Bjørli fortalte om sin tilgang til naturformidling til børn, om hvordan hun griber det an og hvad hun oplever fungerer. Traveturen endte som den ofte gør, når naturnørder samles, d.v.s. noget længere end beregnet og med at grave i gamle træstammer, finde og studere skjulte insekter under barkstykker, lytte til fugle og snakke natur. Nu vil mange tænke ”GAAB, hvor lyder det kedeligt” – men det er fantastisk, hvad naturen har at byde på af sære væsner, små skjulte skatte og magiske øjeblikke, hvis man blot tager sig tid til at studere den nærmere.

Dagen efter holdt Vestre Hus åbent hus for lokale, med kreative aktiviteter, naturnørderi og bålhygge, hvor vi indgik i teamet omkring afholdelse af aktiviteterne. Hele opholdet gav os en masse at tænke over – som forventet en bunke ny inspiration, nye vinkler på de opgaver vi står med og ny energi til årets mange arrangementer.

Naturluppen er et tiltag der har eksisteret siden 2015 under Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord-afdeling. Vi tager gratis ud til lokale arrangementer, det kan være større lokalarrangementer som byfester, festivaler eller messer i Mariagerfjord Kommune og formidler den nære natur for de besøgende. Vi består af 3 aktive aktive ildsjæle: Gitte Holm, Mona Phipps og Mette Ósland Pedersen.

 

Bjørli, team 7k og Naturluppen i Vestre Hus Naturbørnecenter.

Gitte, Mona og Bjørli på jagt i en træstub.