Pressemeddelelse

Naturpleje i Linddalene - Hadsund

Formand for DN Mariagerfjord - Kaj Edlund skriver:
Mariagerfjord Kommune, Østerskov Efterskole og DN Mariagerfjord har i dag, fredag d. 28. 10. 2016, været fælles om et naturplejeprojekt i Linddalene ved Hadsund.

Østerskov Efterskole mødte med 53 elever og 4 ansatte, og da også kommunen og DN stillede med nogle folk, blev der gjort en stor indsats.

Det var især opvækst af små og mellemstore birketræer, der blev ryddet, men også nåletræer og nogle ikke hjemmehørende arter af træer blev fjernet, så der kan blive nogle lysninger i skoven, så hedelyng, blåbær, enebær og andre mindre buske får bedre vilkår. Når der kommer flere forskellige planter, bliver der også bedre muligheder for sommerfugle, insekter mm for at trives, og det skaber igen bedre vilkår for en række fugle, og dermed bliver skoven meget mere spændende og varieret at færdes i.

De ryddede områder bliver fra næste forår holdt nede for ny opvækst, fordi der kommer til at gå får på området, så det forhåbentlig ikke igen bliver nødvendigt med stor manuel indsats.
*
Der har også de to foregående år været lavet naturpleje i området, om end ikke med nær så mange deltagere, men det er tydeligt at se at det gør en forskel. Området, det blev ryddet for 2 år siden, er i dag lysåbent med fin vækst af hedelyng og meget andet. Det bliver spændende at følge de netop ryddede områder de næste år.