Nyhed

En dejlig Naturens Dag ved Stinesminde

Alan Phipps fra DN Mariagerfjord skriver:
Ca. 200 børn og voksne fejrede Naturens Dag ved Stinesminde havn søndag den 09. september. 10 frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord lavede masser af sjove og spændende naturaktiviteter. I år var temaet Danmarks insekter, og hvor vigtige de er for os.

68 børn og voksne deltog i den korte orienteringstur ved havnen eller den lange tur rundt i det smukke område, hvor de testede deres viden og lærte meget om insekter.

Vinder af præmien for den lange tur var den 8-årige Emil Sapi-Jensen, fra Aahus, og 9-årige Anne-Sofie Øllgaard Larsen fra Hobro vandt præmien for den korte tur.  

45 børn samlede selv et insekthotel med bi-børnehave. De fik kyndig vejledning af tre DN-frivillige, og hjælp fra forældre eller bedsteforældre. De tog insekthotellerne med hjem til at hænge op i haven eller altanen.

Naturluppen havde bl.a. sommerfugle- og insektudstillinger med, og fortalte mange sjove fakta om den nære natur. Flere lærte at bruge appen Naturtjek, til at registrere mangfoldigheden i naturen.

Flere end 50 børn og voksne deltog i en billedequiz om Danmarks insekter, og alle vandt flotte små præmier.

Mange hørte om hvordan de kunne få deres have registreret som Giftfri, og 13 der registrerede deres have fik en speciel gave hjem – en tørstebusk - som giver mad til citronsommerfuglens larver. Mange fik også at vide hvordan man kan gøre sin have mere naturvenlig for insekter, og tog hjem med en lille pose vilde blomsterfrø.

Alt i alt havde alle besøgende og de frivillige fra DN Mariagerfjord en dejlig Naturens Dag.