Nyhed

En dejlig Naturens og Fjordens Dag ved Stinesminde

Alan Phipps fra DN Mariagerfjord skriver:
Igen i år fejrede Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord, i samarbejde med Stinesminde Borgerforening, Naturens Dag og Fjordens Dag ved Stinesminde havn.

Søndag den 10. september besøgte over 300 børn og voksne DNs aktiviteter. 13 frivillige fra DN Mariagerfjord lavede masser af sjove og spændende naturaktiviteter. I år var temaet ” 99 arter som du skal lære at kende inden du bliver voksen”.
Klik ind og se videoen fra dagen.

Naturluppen var igen et stort trækplaster. Der var rigtig mange besøgende til deres store naturudstilling, hvor 3 frivillige fortalte sjove og spændende fakta om den danske natur. 73 børn fik en lup med hjem, til at undersøge naturen hvor de bor. 

36 børn og voksne deltog i et stjerneløb i det smukke område omkring Stinesminde, hvor de testede deres viden og lærte meget om nogle af de 99 arter. Vindergruppen af præmien for stjerneløbet var Tage, Maude og Olav Christiansen, der var på familiebesøg i Hobro fra København.

Der var også et ”99 posteløb” omkring havnen, hvor flere quizzede om de 99 arter.

Rigtig mange børn var med til at samle 50 fugleredekasser. De fik kyndig vejledning af tre frivillige fra DN Mariagerfjords Fuglegruppe, og hjælp fra forældre eller bedsteforældre. De tog fuglekasserne med hjem til at hænge op i haven.

Flere end 50 børn og voksne deltog i en billedequiz om Danmarks insekter, og alle vandt flotte små præmier.

Mange tog også en lille quiz om Danmarks private haver, og hvad de kan betyde for naturen. De fik også nogle forslag til hvordan man kan gøre sin have mere naturvenlig, og hvordan man registrerer den som Giftfri. Alle tog hjem med en lille pose med vilde blomsterfrø.  

Alle besøgende og frivillige havde en dejlig Naturens Dag og Fjordens Dag.