Nyhed

Der blev Hoppet i Havet

Den 22. august 2021 blev der hoppet i Mariager Havn

På en solbeskinnet kajplads ved Mariager Saltcenter mødte mere end 180 mennesker op for at deltage i DN Mariagerfjords Hop I Havet arrangement søndag d. 22. august, for at støtte Naturfredningsforeningens krav om en langt bedre beskyttelse af vores have.

Her kunne de høre taler af bl.a. Natur og Miljø Chef Jørgen Ussing og byrådskandidat for Enhedslisten Malene Ingwersen, som senere som nogle af de første sprang i havet. Desuden kunne børnene klappe ålekvabber, krabber og torsk samt deltage i en konkurrence om at genkende fjordens fugle. Deltagerne nød også 160 af Danmarks bedste hindbærsnitter til en kop kaffe eller saftevand, samt så eksempler på redning af person over bord fra kajkant og lystfartøj.

Fjordbaderne tilbød mulighed for et dyp i et bassin med isvand og efterfølgende en isbjørnedrik. Så for alle blev det en både lærerig og festlig formiddag, som vidnede om at vi danskere holder af vores hav og ønsker at politikerne her i efteråret beslutter at beskytte mindst 30 % af havet. Du kan endnu nå at skrive under på kravet om et beskyttet og renere hav på beskytvoreshav.dk

 

Du kan se komprimeret udgave af ”i hopningen” på YouTube. Klik her.