Nyhed

Plastforurening ved fjorden.

Formand for DN Mariagerfjord Kaj Edlund skriver:
Hvor meget plast ligger der langs Mariager Fjord? Hvilke plasttyper drejer det sig om?
Disse spørgsmål vil Hvilsom Friskole gerne hjælpe med at svare på, og derfor deltog de i det landsdækkende forsøg ”masseeksperimentet”, hvor i alt 57.000 danske skoleelever i midten af september undersøger en lang række strækninger á 100 meter x 4 meter, hvor alt affald indsamles og registreres.

Hvilsom Friskole deltog med over 100 elever fra 0.-9.klasse og samlede ind 6 forskellige steder især på nordsiden af Mariager Fjord. Resultatet var glædeligt på den måde, at der næsten ikke var noget affald. Indsamlingen blev dog noget forhindret af meget høj vandstand på indsamlingstidspunktet, så adgangen langs fjorden var vanskeliggjort.

4 forskningsinstitutioner samler og efterbehandler alle de mange optællingsresultater fra hele landet, så man måske bedre kan få et overblik over forureningens omfang.

Herudover skal Hvilsom Friskoles undersøgelser også sammenlignes med forholdene i en fransk flod i et samarbejde med en fransk skole, College Jean Moulin i Perpignan.

Og hvad har alt det så med DN Mariagerfjord at gøre? Jo, vi har sponsoreret den lejede bustransport til eleverne, og vi har leveret poser og udlånt gribetænger til indsamlingen, fordi vi især finder det væsentlig at være med til at påvirke holdningen til affald hos børn, men selvfølgelig også fordi der bliver fjernet yderligere noget affald fra fjordbredden.